Looking For Anything Specific?

Italya Türk Köyü / Cafe Moena | İtalya'da bir Türk köyü : Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz.

Italya Türk Köyü / Cafe Moena | İtalya'da bir Türk köyü : Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz.. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır. Moena'yı türk köyü yapan adam. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Moena'yı türk köyü yapan adam. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor.

GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü
GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü from 3.bp.blogspot.com
Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.

İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor.

Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır.

Sanki ülkemizden bir yer gibi. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor.

İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 2
İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 2 from i12.haber7.net
Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için.

Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.

12 şubat 2014 | toplam okunma: 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Sanki ülkemizden bir yer gibi.

İtalya'da bir "Türk" köyü: Moena - QBLOG
İtalya'da bir "Türk" köyü: Moena - QBLOG from cdn.blog.quicksigorta.com
İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk.

Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la.

Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. 12 şubat 2014 | toplam okunma:

Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır italya. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama.

Posting Komentar

0 Komentar